Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Țuică din prune și alte fructe

Mai mult de 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (20 pahare)

2-5 kg prune, boască (rămășițe de la vin), portocale, caise
200 g zahăr

Preparare

    1

Se adună fructe într-un butoi mare, de preferat de lemn. Butoiul de lemn este superior vaselor din plastic pentru ca dă un alt gust țuicii.

    2

Se adaugă zahăr peste fructele culese și se lasă la macerat, pentru a fermenta. Nu trebuie pus prea mult zahăr pentru că se va altera gustul final.

    3

După ce au fermentat fructele din butoi, începe prepararea țuicii propriu-zise. Pentru a putea produce țuica din amestecul obținut, avem nevoie de un alambic. Recomandat ar fi să folosim un alambic de inox sau un cazan.

    4

După ce se așază vasele pe pozitie, se adaugă boasca în cazanul de țuică și se pregătește focul pentru fierbere. Focul pentru un cazan de țuică se poate face fie cu lemne, fie cu arzător pe gaz.

    5

Trebuie ca atât vasul în care stă boasca, cât și capacul să se închidă etanș.

    6

Focul va fi mai întâi mic, apoi va crește treptat, fiind menținut apoi la temperatură constantă.

    7

La gura țevii de scurgere a serpentinei, pe unde curge țuica, se pune o cratiță cu un tifon pentru a feri eventualele impurități care pot pica în țuică.

    8

Se toarnă toată țuica într-un vas mare pentru a se omogeniza, avand în vedere că prima oară iese tuica cea mai tare și apoi iese din ce în ce mai slabă din punctul de vedere al tăriei alcoolice. Ca și alte bături, și tuica are nevoie de timp pentru a se învechi și a-și spori calitatea.