Trufe raw vegan
Valori nutritive
(Per porție)-
343/1435kcal / kJ
-
38.7 gcarbo-hidrați
-
13.3 gproteine
-
22.7 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
343/1435 kcal/kJ,
38.7 g carbo-hidrați,
13.3 g proteine,
22.7 g grăsimi
Ingrediente (70 bucăți)
320 g | migdale hidratate |
220 g | curmale (hidratate) |
300 g | cacao crudă |
50 ml | lapte de cocos (cutie) |
30 g | ulei de cocos |
Decor:
50 g | pudră de cacao |
25 g | carob (pudră de roșcove) |
0.5 linguriță | scorțișoară |
Util
-
Iată 3 motive pentru care să introducem carobul (pudra de roșcove) în alimentație: îmbunătățește digestia; este un aliment alcalin, care nu stimuleză aciditatea gastrică; inhibă dezvoltarea bacteriilor intestinale patogene (mai ales E. coli) și restabilește un peristaltism normal. Dacă trufele vor fi consumate și de copii mici, se recomandă să înlocuiești pudra de cacao cu pudra de roşcove (carob).
Preparare
- 1
Pregătire anterioară: Curmalele se spală într-un jet de apă puternic și se lasă la hidratat minim 2 ore sau peste noapte. Apa în care au stat la hidratat curmalele se poate folosi.
- 2
Se introduc în blender migdalele și curmalele și le mixăm până la omogenizare.
- 3
Se adaugă apoi, progresiv, laptele de cocos, pudra de cacao și, la final, uleiul de cocos. Apoi, se pregătesc ingredientele pentru decor: se amestecă într-un bol pudra de cacao, carobul și scorțișoara.
- 4
Se formează bomboanele și se “tăvălesc” prin compoziția de decor.
- 5
Se lasă la congelator cel puțin o oră după care se pot servi.
- 6
Se păstrează la congelator timp de 1 lună sau 4-5 zile în frigider.