kaufland.ro/retete
Tortuleț cappuccino
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.
Ingrediente (9 porții)
80 g | făină |
80 g | zahăr |
20 ml | ulei |
400 g | mascarpone |
300 g | frișcă |
3 | ouă |
2 | cafea solubilă |
esență de rom | |
migdale | |
sirop de ciocolată | |
praf de copt |
Preparare
- 1
Se freacă gălbenușurile cu zahărul. Se toarnă treptat uleiul și se adaugă esența de rom.
- 2
Se bat albușurile spumă, se adaugă în compoziție și se amestecă ușor. S e presară făina amestecată cu praful de copt și se omogenizează.
- 3
Se toarnă compoziția într-o tavă tapetată cu foaie de copt și se coace 35 minute.
- 4
Se scoate pe o planșă.
- 5
Se prepară crema amestecând cu mixerul, mascarpone, frișcă și cafeaua solubilă.
- 6
După ce s-a răcit blatul, se pune crema și se nivelează. Se păstreăză puțină cremă pentru decor.
- 7
Se păstrează prăjitura le rece 2 ore. După acest timp se taie și se ornează cu crema păstrată, migdale și sirop de ciocolată.