Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Tort „Valurile Dunării“

Mai mult de 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (8 porții)

1.2 kg vișine la borcan sau congelate
5 ouă
450 g unt moale
200 g zahăr
4 linguri zahăr
1 plic zahăr vanilat
350 g făină
1 linguriță praf de copt
1 plic praf de copt
1 praf sare
2 linguri cacao
2 linguri rom
1 plic budincă de vanilie
500 ml lapte
2-3 linguri lichior de cireșe
200 g ciocolată
20 g unt de cocos
grăsime pentru tavă

Preparare

    1

Se încinge cuptorul la 180°C.

    2

Se separă ouăle. Se freacă gălbenușurile cu 250 g unt, 150 g zahăr și zahărul vanilat. Se cerne făina cu praful de copt deasupra și se încorporează. Se adaugă albușurile spumă cu sarea.

    3

Jumătate din aluat se așază într-o tavă unsă și se netezește la suprafață. Restul se amestecă cu 50 g zahăr, praful de cacao și romul. Se toarnă aluatul cu ciocolată peste celălalt și se netezește.

    4

Se presară uniform vișinele scurse. Se coace 40-50 de minute. Se acoperă cu un șervet și se lasă peste noapte în tavă.

    5

Se amestecă praful de budincă cu 100 ml lapte și 4 linguri zahăr. Restul de lapte se dă în fiert, se adaugă amestecul de praf de budincă. Se fierbe la foc mic 3 minute. Se lasă să se răcească, amestecând ocazional. Se strecoară.

    6

Se bate restul de unt cu mixerul până se obține o cremă afânată. Se adaugă treptat cu o linguriță budinca și lichiorul și se bate la viteză mare. Se unge blatul cu crema și se pune la rece.

    7

Se topește ciocolata și se adaugă untul de cocos. Se lasă să se răcească puțin. Se toarnă uniform peste prăjitură.

    8

Se desenează valuri în ciocolată, cu o furculiță. Se pune la rece, până s-a întărit glazura. Se taie felii.