Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete
Tort din șarlotă cu zmeură și ciocolată
© Burda România

Tort din șarlotă cu zmeură și ciocolată

Cel mult 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (8 porții)

600 ml lapte
1 baton vanilie
6 gălbenușuri
175 g zahăr
200 g ciocolată amăruie
10 g gelatină
250 g zmeură
200 g frișcă
25 pișcoturi
2 linguri lichior de zmeură

Util

  • Șarlota poate fi decorată cu restul de zmeură.


Preparare

    1

Înmoi gelatina în 100 ml apă rece. Fierbi 500 ml laptele cu batonul de vanilie. Iei vasul de pe foc, apoi acoperi cu un capac.

    2

După 10 minute, scoți batonul și torni laptele cald peste gălbenușuri și 150 g zahăr. Le fierbi la foc mic până se îngroașă.

    3

Stingi focul și, în crema caldă, încorporezi ciocolata și gelatina, omogenizând, iar după ce s-a mai răcit, frișca și ¾ din zmeură.

    4

Din 200 ml apă, laptele și zahărul rămase și lichiorul de zmeură faci un sirop prin care treci repede pișcoturile. Tapetezi cu pișcoturi o formă, torni crema de ciocolată și acoperi cu restul de pișcoturi.

    5

Introduci șarlota în frigider până a doua zi, când o porționezi și o servești.