Tort din șarlotă cu zmeură și ciocolată
Ingrediente (8 porții)
600 ml | lapte |
1 baton | vanilie |
6 | gălbenușuri |
175 g | zahăr |
200 g | ciocolată amăruie |
10 g | gelatină |
250 g | zmeură |
200 g | frișcă |
25 | pișcoturi |
2 linguri | lichior de zmeură |
Util
-
Șarlota poate fi decorată cu restul de zmeură.
Preparare
- 1
Înmoi gelatina în 100 ml apă rece. Fierbi 500 ml laptele cu batonul de vanilie. Iei vasul de pe foc, apoi acoperi cu un capac.
- 2
După 10 minute, scoți batonul și torni laptele cald peste gălbenușuri și 150 g zahăr. Le fierbi la foc mic până se îngroașă.
- 3
Stingi focul și, în crema caldă, încorporezi ciocolata și gelatina, omogenizând, iar după ce s-a mai răcit, frișca și ¾ din zmeură.
- 4
Din 200 ml apă, laptele și zahărul rămase și lichiorul de zmeură faci un sirop prin care treci repede pișcoturile. Tapetezi cu pișcoturi o formă, torni crema de ciocolată și acoperi cu restul de pișcoturi.
- 5
Introduci șarlota în frigider până a doua zi, când o porționezi și o servești.