Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Tort de nucă din Engadina

Mai mult de 60 minute
Simplu
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (8 porții)

Pentru aluat

125 g unt moale
125 g zahăr
1 praf sare
1 ou
300 g făină

Pentru umplutură

250 g nucă
20 g unt
200 g zahăr
250 g frișcă lichidă
60 g fistic
1 gălbenuș
grăsime pentru tavă

Preparare

  1

Se pun într-un castron untul cu zahărul, sarea, oul și făina. Se amestecă totul cu mixerul. Se învelește aluatul în folie de plastic și se lasă să se răcească 1 oră la frigider.

  2

Se zdrobesc nucile pentru umplutură, în bucăți mari. Se topește untul într-o cratiță, la foc mic. Se adaugă zahărul și se caramelizează până devine maro deschis.

  3

Se adaugă frișca, apoi nuca și fisticul. Se dă totul în clocot. Se așază cratița într-un vas cu apă rece și se lasă la răcit, amestecând continuu.

  4

Se unge forma de tort. Se întinde jumătate din aluat pe suprafața de lucru, într-un cerc cu diametrul de circa 30 cm. Se tapetează fundul și marginile formei cu aluatul. Fundul se înțeapă de câteva ori cu furculița. Se încinge cuptorul la 200°C.

  5

Se întinde caramelul de nucă peste aluat. Din cealaltă jumătate de aluat se pune puțin deoparte, iar restul se întinde sub formă de cerc cu diametrul de circa 24 cm și se așază peste caramel. Marginile aluatului se îndoaie peste capac.

  6

Aluatul pus deoparte se întinde subțire și se așază pe prăjitură; se unge totul cu gălbenuș.

  7

Se ține prăjitura circa 40 de minute la cuptor. Apoi se scoate și se lasă să se răcească 20 de minute în formă. La sfârșit, se desprinde cu grijă și se lasă să se răcească complet pe un grătar de bucătărie.