Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete
Tort de morcovi
© Redacția Kaufland

Tort de morcovi

Mai mult de 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)
  • 477/​1995
    kcal / kJ
  • 57.7 g
    carbo-hidrați
  • 8.4 g
    proteine
  • 23.6 g
    grăsimi

Valori nutritive

(Per porție)
    477/1995 kcal/kJ, 57.7 g carbo-hidrați, 8.4 g proteine, 23.6 g grăsimi

Ingrediente (12 bucăți)

60 g unt
2 morcovi
4 ouă
60 g făină
120 g migdale măcinate
2 lingurițe praf de copt
5 foi gelatină albă
1 cutie iaurt (= 500 g)
60 g zahăr
1 cutie smântână (= 200 ml)
1 strat superior din fondant (cca 430 g)
1 lingură zahăr pudră
12 morcovi din marțipan

Preparare

    1

Se topește untul și se lasă să se răcească. Morcovii se curăță, se spală și se rad fin. Ouăle se separă, iar gălbenușurile se bat cu 2 linguri de apă până rezultă o spumă. Se presară zahăr și se bate până se obține o spumă densă. Se încorporează untul. Albușul se bate până devine rigid, se adaugă la spumă, apoi se adaugă făină, migdale și praf de copt și se amestecă cu morcovii. Aluatul se așază într-o tavă de copt acoperită cu hârtie de copt și se introduce în cuptorul preîncălzit la 200 °C (gaz: treapta 4, convecție 180 °C), timp de cca 20 de minute.

    2

Hârtia se desprinde, iar biscuitul se lasă la răcit pe un grătar pentru prăjituri. Gelatina se înmoaie conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Se amestecă iaurt cu zahăr. Gelatina se dizolvă, se încorporează și se lasă la rece. Smântâna se bate până se întărește și de îndată ce crema începe să se gelifieze se încorporează smântâna.

    3

Biscuitul se taie pe orizontală, stratul inferior se așază pe un platou pentru torturi și se cuprinde cu un inel pentru torturi. Crema se distribuie pe stratul inferior, se așază stratul superior peste acesta, iar tortul se lasă la rece timp de aprox. 3 ore. Tortul se ornează cu fondant. Zahărul pudră se amestecă cu puțină apă până se omogenizează, iar morcovii se fixează cu acesta pe tort.