Tort cu mascarpone și zmeură
Ingrediente (8 porții)
Pentru blat:
250 g | făină |
200 g | zahăr |
30 g | cacao |
10 | ouă |
praf de copt |
Pentru cremă:
400 g | mascarpone |
200 g | zahăr |
400 g | ciocolată albă |
100 g | unt |
zmeură |
Preparare
- 1
Blatul Se bat albușurile spumă tare. Se adaugă zahărul și se bat în continuare. Se adaugă gelbenușurile, după care se presară făina amestecată cu praful de copt. Se omogenizează și se împarte compoziția în două. În una din cantități se încoporează cacaua. Se ung cu unt 2 forme și se toarnă cele 2 compoziții. Se coc 45 minute la foc moderat. Se scot pe un grilaj, iar după ce s-au răcit se taie fiecare blat în două foi.
- 2
Crema Brânza mascarpone se bate bine cu mixerul împreună cu zahărul. La final se adaugă câteva fructe de zmeură.
- 3
Se montează tortul. Se pun foile alternativ și se ung cu crema mascarpone.
- 4
Ciocolata albă se topește pe baie de abur, după care se amestecă energic cu untul moale.
- 5
Tortul se îmbracă în ciocolată albă și se ornează cu ciocolată rasă.