Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Tort cu lichior de ouă și căpșuni

Mai mult de 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)
  • 404/​1691
    kcal / kJ
  • 32.8 g
    carbo-hidrați
  • 9.4 g
    proteine
  • 25.2 g
    grăsimi

Valori nutritive

(Per porție)
    404/1691 kcal/kJ, 32.8 g carbo-hidrați, 9.4 g proteine, 25.2 g grăsimi

Ingrediente (16 bucăți)

Pentru aluat:

30 g unt
6 ouă
120 g zahăr
1 lingură zahăr vanilat
225 g făină
1 vârf de cuțit praf de copt

Pentru umplutură:

10 foi gelatină
500 g căpșuni congelate
300 g brânză proaspătă de vaci
100 g zahăr
150 ml lichior de ouă
1 litru frișcă
1 lingură zahăr vanilat
1 lingură stabilizator pentru frișcă

Preparare

    1

Se topește untul și se lasă să se răcească. Ouăle se separă, iar gălbenușurile se bat cu zahăr și zahăr vanilat până se obține o spumă densă. Se încorporează untul. Albușurile se bat până se obține o spumă tare și se adaugă la crema de gălbenușuri. Se cerne făină și praf de copt peste acestea și se încorporează. Aluatul se așează într-o tavă adâncă acoperită cu hârtie de copt, se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 200 °C (gaz: treapta 4, convecție 180 °C) și se coace timp de cca 20-25 de minute. Se scoate prăjitura din formă, se desprinde hârtia și se lasă prăjitura la răcit.

    2

Gelatina se lasă la înmuiat. Jumătate din căpșunele decongelate se taie bucăți, iar cealaltă jumătate se face piure. Blatul de biscuiți se taie de două ori pe orizontală. Se amestecă brânza proaspătă cu zahăr, iar amestecul rezultat se împarte în două jumătăți. O jumătate se amestecă cu piureul de căpșuni, iar cealaltă jumătate cu 100 ml de lichior de ouă. Gelatina se dizolvă, o jumătate se încorporează cu bucățile de căpșuni în crema de căpșuni, iar cealaltă jumătate în crema de lichior de ouă și se pune la rece până când crema începe să se gelifice. Se bat 700 ml de smântână până când aceasta devine rigidă apoi se încorporează câte o jumătate în fiecare cremă.

    3

Stratul inferior se așează pe un platou pentru torturi și se cuprinde cu un inel pentru torturi. Jumătate din crema de căpșuni se întinde peste aceasta, se acoperă cu un alt strat peste care se întinde jumătate din crema de lichior de ouă și apoi se acoperă cu încă un alt strat. Se repetă stratificarea, iar partea superioară și marginea tortului se acoperă cu cremă de lichior de ouă. Tortul se lasă la rece cca 3 ore. Smântâna rămasă se bate împreună cu zahărul vanilat și stabilizatorul de frișcă până când devine rigidă, tortul se ornează cu lichiorul de ouă rămas și se mai lasă puțin timp la rece. Tortul se taie și se servește.