Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Tort de fructe cu frișcă

Mai mult de 60 minute
Simplu
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)
  • 244/​1020
    kcal / kJ
  • 25 g
    carbo-hidrați
  • 8 g
    proteine
  • 12 g
    grăsimi

Valori nutritive

(Per porție)
    244/1020 kcal/kJ, 25 g carbo-hidrați, 8 g proteine, 12 g grăsimi

Ingrediente (12 porții)

1 blat de tort
0.5 baton de vanilie
125 ml lapte
1 praf sare
2 ouă
1 lingură zahăr
2 lingurițe orez fin măcinat
125 g cremă de iaurt
2 linguri marmeladă de portocale
300 g fructe proaspete asortate
200 g frișcă
1 lingură fistic nesărat

Util

  • Alege pentru tort fructe de sezon: vara - piersici, afine și cireșe, toamna - prune și struguri, iarna - portocale, mere și banane.


Preparare

    1

Se fierbe laptele cu vanilia și puțină sare. Se separă ouăle. Într-o oală se bat spumă gălbenușurile cu zahăr. Se adaugă orezul.

    2

Se toarnă laptele fierbinte și se amestecă. Vasul se așază pe foc și se încălzește crema, amestecând continuu cu o lingură de lemn – se va obține o compoziție groasă și fluidă.

    3

Se așază vasul într-un castron cu apă rece, în care s-au pus câteva cuburi de gheață. Se lasă să se răcească crema, amestecând frecvent.

    4

Se bat albușurile. În cremă se încorporează pe rând iaurtul, marmelada și în final albușul.

    5

Se umple blatul cu această cremă. Fructele de sezon se taie bucățele și se așază pe blatul de sus.

    6

Se bate frișca și se șprițează pe tort sub formă de spirale sau rozete. Se toacă fisticul și se presară deasupra.