Tort de fructe cu frișcă
Valori nutritive
(Per porție)-
244/1020kcal / kJ
-
25 gcarbo-hidrați
-
8 gproteine
-
12 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
244/1020 kcal/kJ,
25 g carbo-hidrați,
8 g proteine,
12 g grăsimi
Ingrediente (12 porții)
| 0.5 | baton de vanilie |
| 125 ml | lapte |
| 1 praf | sare |
| 2 | ouă |
| 1 lingură | zahăr |
| 200 g | frișcă |
| 1 | blat de tort |
| 2 lingurițe | orez fin măcinat |
| 125 g | cremă de iaurt |
| 2 linguri | marmeladă de portocale |
| 300 g | fructe proaspete asortate |
| 1 lingură | fistic nesărat |
Preparare
- 1
Se fierbe laptele cu vanilia și puțină sare. Se separă ouăle. Într-o oală se bat spumă gălbenușurile cu zahăr. Se adaugă orezul.
- 2
Se toarnă laptele fierbinte și se amestecă. Vasul se așază pe foc și se încălzește crema, amestecând continuu cu o lingură de lemn – se va obține o compoziție groasă și fluidă.
- 3
Se așază vasul într-un castron cu apă rece, în care s-au pus câteva cuburi de gheață. Se lasă să se răcească crema, amestecând frecvent.
- 4
Se bat albușurile. În cremă se încorporează pe rând iaurtul, marmelada și în final albușul.
- 5
Se umple blatul cu această cremă. Fructele de sezon se taie bucățele și se așază pe blatul de sus.
- 6
Se bate frișca și se șprițează pe tort sub formă de spirale sau rozete. Se toacă fisticul și se presară deasupra.