Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Tort cu cremă Chantilly și glazură de cafea

Cel mult 60 minute
Simplu
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (12 porții)

Pentru glazura de cafea

125 g unt
150 g zahăr brun
2 lingurițe cafea solubilă
450 g zahăr pudră

Pentru crema Chantilly

200 ml smântână grasă pentru frișcă
2 linguri zahăr pudră
1/2 linguriță esență de vanilie

Pentru blat

1 blat de tort

Preparare

    1

Pentru glazura de cafea, se topesc într-o cratiță pe foc potrivit untul și zahărul brun. Se dau în clocot și se amestecă până se îngroașă ușor, 1-2 minute. Se lasă să se răcorească ușor. Se adaugă cafeaua solubilă, dizolvată în 3 linguri de lapte cald, și zahărul pudră și se bate totul omogen.

    2

Pentru crema Chantilly, se bate smântâna cu mixerul la viteză maximă, până când aproape că se îngroașă. Se adaugă zahărul pudră și vanilia și se bate mai departe până se îngroașă. Nu se bate prea mult. Pentru o cremă Chantilly pufoasă și albă, smântâna trebuie să fie bine răcită înainte de a începe prepararea cremei. Castronul de amestecat se ține și el în congelator 10 minute, înainte de a-l folosi.

    3

Blatul de tort se taie în 4 straturi egale. Se pune un strat de blat pe un platou. Se unge cu o treime din cremă. Se acoperă cu alt blat. Se unge cu un sfert din glazură. Se acoperă cu alt strat de blat și se unge cu aproape toată crema rămasă. Se termină cu un strat de blat.

    4

Se întinde glazura deasupra și pe marginile tortului.

    5

Se ornează după dorință.