kaufland.ro/retete
Tort de bezea
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.
Ingrediente (8 porții)
| 400 g | ciocolată |
| 50 ml | coniac |
| 100 g | unt |
| 200 g | zahăr |
| 400 g | frișcă |
| 1 | lămâie |
| cireși | |
| 4 | albuşuri |
Preparare
- 1
Se bat albușurile spumă. Se adaugă zahărul și sucul de lămâie. Se bat până se întăresc din nou. Se amestecă 10 minute pe baie de abur. Se toarnă compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se coace 30 minute pe foc mic. Se scoate pe o planșă și se taie două foi egale.
- 2
Se topește ciocolată rasă pe baie de abur. Se adaugă untuL moale și coniacul. Se freacă energic, până se obține o cremă consistentă.
- 3
Se pune o foaie de bezea pe un platou, se întinde crema și se acoperă cu a doua foaie. Se îmbracă în frișcă și se ornează cu ciocolată rasă și cireșe. Se păstrează la rece.