Tomahawk cu garnitură de cartofi noi
Ingrediente (6 porții)
| 4 buc | ceapă albă |
| 30 g | cimbru |
| 600 g | cartofi noi |
| 200 g | roșii Cherry |
| 200 g | unt |
| 2 legături | ceapă verde |
| 40 ml | ulei de floarea soarelui |
| 10 g | sare |
| 6 g | piper |
| 3 buc | tomahawk cu os 800g |
Preparare
- 1
Se scoate tomahawk-ul din frigider cu 30 minute înainte și se păstrează la temperatura camerei înainte de a fi gătit pentru frăgezire. Se încinge o tigaie în care se adaugă o linguriță de unt si se adaugă carnea care se frige pe toate părțile. După ce friptura capătă o crustă aurie, se adaugă ceapa albă tăiată în patru și pentru un gust aromat se adaugă și cimbrul. Carnea se acoperă cu sosul obținut.
- 2
Separat, se pun la fiert cartofii noi pentru 12-15 minute, roșiile cherry tăiate în două și ceapa verde taiată juliene. Legumele tăiate astfel se trag în tigaie cu puțin sare, piper și unt până când devin al dente.
- 3
În funcție de cum se dorește sa fie carnea preparată, se recomandă gătitul acesteia la cuptorul încins la 180°C pentru înca 15-17 minute. După ce se scoate carnea din cuptor se lasă sa se odihnească pentru 5 minute pentru a putea fi servită alaturi de garnitură.