kaufland.ro/retete
Tocăniță de pui
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.
Ingrediente (4 porții)
| 500 g | piept de pui, tăiat bucăți |
| 100 g | bulion |
| 300 g | iaurt |
| 1 | ceapă roșie tocată mărunt |
| 1 linguriță | coriandru tocat |
| 1 vf. de linguriță | semințe de chimen |
| 2 | foi de dafin |
| busuioc verde | |
| 4 | ardei iuți |
| 2 linguri | ulei măsline |
| sare | |
| piper | |
| 6 | căței de usturoi, zdrobiți |
Preparare
- 1
Se amestecă într-un bol usturoiul zdrobit și o lingură de ulei. Se adaugă coriandrul tocat, chimenul, piperul, sarea și foile de dafin. Se amestecă energic până când se obține o pastă omogenă.
- 2
Se încinge într-o cratiță uleiul rămas și se rumenește ceapa tocată mărunt. Când a căpătat o culoare brun-aurie, se adaugă și bucățile de pui și se lasă la călit timp de 5-6 minute.
- 3
Se toarnă iaurtul, bulionul și se lasă la fiert, pe foc mic, 25 minute.
- 4
Se asezonează cu sare și piper, se adaugă frunzele de busuioc tăiate mărunt și ardeii iuți curățați de semințe. Se mai lasă pe foc 5 minute.