Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Tocăniță franțuzească de vițel

Mai mult de 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (4 porții)

150 ml vin roșu sec
20 ml coniac
800 g carne viţel
150 g bacon
250 g ciuperci întregi sau tăiate în două
4 linguri făină
2 cepe
2 morcovi
6 căţei de usturoi
4 căni supă vită
1 lingură cimbru
0.5 linguriță zahăr brun
0.5 cană bulion
sare
piper

Preparare

    1

Carnea de vițel se crestează contra fibrei, se condimentează cu sare, piper și cimbru și se lasă la marinat timp de 1 oră.

    2

Se încinge o cratiță și apoi se călește timp de 5 minute baconul tăiat fâșii subțiri. Se scoate baconul și se adaugă în cratiță carnea de vițel care se prăjește timp de 5-10 minute.

    3

În aceeași cratiță se călesc ceapa și morcovii, iar la final usturoiul. După aceea se scot legumele și se pun peste carne, într-un vas acoperit.

    4

Se călește făina, se adaugă supa de vită și se fierbe timp de 10 minute, se adaugă coniacul și se mai lasă 2-3 minute. Se adaugă baconul, carnea, legumele, inclusiv ciupercile, vinul roșu, zahărul brun și bulionul. Se transferă totul într-o cratiță cu capac și se dau la cuptor timp de 2 ½ ore, la foc mediu până când scade toată zeama, rămânând doar un sos brun, gros.