Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Tocană vegetariană de napi

Cel mult 60 minute
Simplu
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)
  • 237/​993
    kcal / kJ
  • 36 g
    carbo-hidrați
  • 7 g
    proteine
  • 5 g
    grăsimi

Valori nutritive

(Per porție)
    237/993 kcal/kJ, 36 g carbo-hidrați, 7 g proteine, 5 g grăsimi

Ingrediente (4 porții)

napi
500 g cartofi
2 cepe mici
2 linguri unt
1 l supă de legume
1 frunză de dafin
sare
zahăr
1-2 fir de praz
1 legătură pătrunjel
100 ml oțet de mere
piper

Util

  • Încălzește cârnații vegetarieni în tocană cu puțin timp înainte ca mâncarea să fie gata. Morcovii adaugă un pic mai multă dulceață.


Preparare

    1

Se spală cartofii și napii și se usucă. Se taie tulpina și capătul de jos al napului. Se îndepărtează coaja cu un cuțit, se taie mai întâi în felii de aproximativ 1 cm grosime și apoi în cubulețe. Se curăță cartofii și se taie în cubulețe de aproximativ 2 x 2 cm grosime. Se curăță ceapa și se taie în cubulețe.

    2

Se topește untul într-o oală, se fierb ceapa și cartofii la foc mediu timp de aproximativ 3 minute. Se toarnă stockul, se adaugă frunza de dafin, se asezonează cu sare și zahăr și se lasă să fiarbă la foc mic, cu capacul pus, timp de aproximativ 30 de minute. După 10 minute, se adaugă napii tăiați cubulețe.

    3

Între timp, se taie prazul în două pe lungime, se spală împreună cu pătrunjelul și se usucă. Se curăță prazul și se taie în felii subțiri. Se toacă grosier frunzele de pătrunjel. Cu 5 minute înainte de a fi gata mâncarea, se adaugă prazul, pătrunjelul și oțetul. Se asezonează cu sare, zahăr și piper. Se mai fierbe o dată și se servește.