Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete
Rețetă CHEF

Tocană haiducească din spată de porc

Cel mult 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (6 porții)

1 kg spată de porc
1 kg ciuperci
500 g cârnaţi
100 g unt
3 bucăți ceapă
2-3 căței usturoi
2 legături ceapă verde
100 ml ulei de măsline
100 g smântână
50 g rozmarin
10 g sare
8 g piper

Preparare

    1

Pentru o bună frăgezire a cărnii, spata de porc se spală și se taie cubulețe, se condimentează cu sare, piper și rozmarin după care se pune în tavă cu un pic de ulei de măsline, ceapă verde și se lasă în cuptor pentru 20 minute acoperită cu o folie de aluminiu pentru o și mai bună frăgezire.

    2

Când carnea din tavă este aproape gata, aceasta se scoate din cuptor și se lasă deoparte. Între timp se încinge o tigaie în care se pune puțin ulei de măsline și se adaugă cârnații la foc mic. Se lasă la rumenit pe ambele părți timp de 2-3 minute fiecare parte până când aceștia capătă o culoare frumoasă și rumenă. După ce cârnații s-au rumenit și au prins culoarea aurie aceștia se scot pe un tocător de lemn și se porționează în bucăți de dimensiunea unor cuburi potrivite.

    3

Separat, se spală și se curăță bine ciupercile și ceapa, se taie cubulețe și se pun într-o oală în care s-a uns în prealabil cu puțin unt, se condimentează cu usturoiul tocat mărunt și rozmarinul proaspăt și ceapa verde și se lasă la foc foarte mic pentru a se întrepatrunde ingredientele între ele. Spre sfârșit, când legumele se rumenesc și capătă acea culoare aurie se adaugă puțină apă și se lasă totul la fiert până ce toate ingredientele sunt bine întrepătrunse.

    4

Simultan, se pregatește din nou cuptorul la temperatura de 180°C. Într-o tavă în care se așează spata de porc tăiată bucățele și cârnații lângă aceștia se așează și legumele și se lasă totul la cuptorul deja preîncălzit pentru aproximativ 10 minute. Între timp trebuie avut grijă ca legumele și carnea să fie întoarse la jumătatea timpului. Dacă sosul din tavă scade prea mult, se poate completa cu apa. Se scoate tava din cuptor, se pune smântâna și se amestecă bine.

    5

Acest fel de mâncare se poate servi ca atare sau alături de o garnitură la alegere.