Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Terină de pui cu ciuperci

Mai mult de 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (8 porții)

250 ml Vin de porto
200 ml ulei de măsline
500 g ciuperci
1 kg carne de pui
2 ouă
1 ceapă verde
nucşoară
pătrunjel
cimbru
sare
piper

Preparare

    1

Carnea de pui dezosată se taie bucățele mici și se lasă la marinat: se asezonează cu sare, piper și nucşoară. Se stropește cu vinul de porto și cu ulei de măsline. Se acoperă cu folie și se introduce în frigider pentru 2 ore.

    2

Se încinge ulei într-o tigaie și se frige bine carnea de pui.

    3

Ciupercile și ceapa verde se curăță, se spală și se toacă mărunt.

    4

Se dă apoi prin mașina de tocat. În uleiul rămas se călesc ciupercile și ceapa.

    5

Se încălzeşte cuptorul la 180°C. Se tapetează o forma de chec cu hârtie pergament.

    6

Se amestecă carnea cu ciupercile și ceapa călite. Se înglobează și ouăle, se asezonează cu sare, piper și pătrunjel verde.

    7

Se toarnă amestecul în forma de copt şi se nivelează suprafaţa, apoi se acoperă cu un strat dublu de folie de aluminiu care se prinde, apăsând-o cu degetele, de marginile formei. Se lasă la cuptor 1 1/4–1 1/2 ore. Se ridică folia şi se controlează dacă terina este facută.

    8

Se îndepărtează folia. Se pune peste formă un strat dublu de hărtie pergament, apoi se aşază o greutate deasupra. Sucurile vor ieşi la suprafaţă şi se vor întări ca un jeleu. Se răceşte, apoi se lasă în frigider peste noapte. Înainte de a fi servită, terina se readuce la temperatura camerei.