kaufland.ro/retete
Terci de ovăz cu zmeură și busuioc
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.
Valori nutritive
(Per porție)-
425/1830kcal / kJ
-
59 gcarbo-hidrați
-
15 gproteine
-
13 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
425/1830 kcal/kJ,
59 g carbo-hidrați,
15 g proteine,
13 g grăsimi
Ingrediente (2 porții)
300 ml | lapte UHT fără lactoză K-free |
120 g | fulgi de ovăz |
200 g | zmeură |
2 crenguțe | busuioc |
20 g | migdale |
1 | lime |
2 linguri | miere |
Util
-
Pentru a obține mai repede preparatul, fulgii de ovăz se pot încălzi cu lapte și miere într-o oală și se amestecă la foc mic, 5–6 minute, până se obține o cremă.
Preparare
- 1
Fulgii de ovăz se amestecă cu laptele și mierea într-un castron și se lasă acoperiți, peste noapte, în frigider.
- 2
Limeul se spală cu apă caldă, se usucă prin tamponare și se rade coaja. Busuiocul se spală, se usucă prin scuturare și se rup frunzulițele de pe tulpină.
- 3
Jumătate din cantitatea de zmeură se încorporează cu terciul de ovăz și se zdrobește ușor. Amestecul se toarnă în 2 castroane, se ornează cu restul de zmeură, migdale, coaja de lime și busuioc.