Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Tartă cu morcovi

Cel mult 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (8 porții)

100 g Parmigiano Reggiano K-Favourites
100 g unt rece
250 g făină de grâu
1 linguiță praf de copt
sare
4 ouă ouă
400 g morcovi
1 lingură ulei de măsline
1 cățel usturoi
1 lingură muștar de masă
300 g cremă de brânză
piper proaspăt măcinat
nucșoară proaspăt rasă
50 g caju K-Favourites
câteva ierburi proaspete de primăvară, de exemplu pătrunjel, arpagic și cimbru
0.5 dintr-un pahar brânză feta

Util

  • Dacă folosești morcovi cu verdeață, poți, de asemenea, să amesteci frunzele fragede cu ierburile sau să le amesteci fin în pesto.


Preparare

    1

Se rade fin 50g parmezan si se taie untul cubulete. Se amestecă brânza rasă cu făina și praful de copt, se frământă cu unt, 1 praf de sare și 1 ou pentru a forma un aluat omogen și se lasă la răcit.

    2

Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade pe ventilație (200 de grade sus/jos). Se spală, se scurg și se curăță morcovii. Se taie morcovii în fâșii subțiri cu ajutorul unui curățător de legume, se asezonează cu sare și se pune deoparte amestecat cu ulei de măsline.

    3

Se taie morcovii rămași în bucăți mici, gătiți în apă clocotită cu sare timp de 8-10 minute până când se înmoaie, se scurge și se lăsă să se răcească. Se curăță usturoiul și se pasează mărunt cu morcovii și muștarul.

    4

Se amestecă piureul de morcovi cu crema de brânză și ouăle rămase până se omogenizează și se condimentează cu sare, piper și nucșoară. Se întinde aluatul pe o suprafață de lucru înfăinată într-o formă rotundă (aprox. 26 cm diametru), se păstrează într-o tavă de tartă (24 cm în diametru).

    5

Se adaugă piureul de morcovi în aluat și se coace în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 35 de minute. Se taie caju, se prăjește într-o tigaie antiaderentă până se rumenesc și se rade parmezanul rămas. Se spală ierburile, se scurg și se îndepărtează frunzele.

    6

Se lasă tarta să se răcească puțin și se scoate din tavă. Se acoperă cu fâșii de morcov, se presără caju, ierburi și parmezan și se servește cu pesto.