Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Tartă de mere cu sos de zmeură

Mai mult de 60 minute
Simplu
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)
 • 359/​1502
  kcal / kJ
 • 58 g
  carbo-hidrați
 • 4 g
  proteine
 • 12 g
  grăsimi

Valori nutritive

(Per porție)
  359/1502 kcal/kJ, 58 g carbo-hidrați, 4 g proteine, 12 g grăsimi

Ingrediente (10 bucăți)

300 g zmeură (congelată)
250 g făină
125 g unt moale
1 vârf de cuțit sare
100 g zahăr pudră
600 g mere
0.5 linguriță scorțișoară
1 vârf de cuțit cuișoare măcinate
1 gălbenuș
20 g zahăr brun

Preparare

  1

Pentru aluat se amestecă 80 g de zahăr pudră cu sare. Se adaugă untul și gălbenușul și totul se frământă cu un mixer, până se obține un aluat neted. Dacă este cazul, se adaugă mai multă făină sau 1 lingură de apă. Se înfășoară în folie și se lasă o oră la rece.

  2

Cuptorul se încinge în prealabil la 190 grade (aer recirculat: 165 grade). Aluatul se frământă bine pe suprafața de lucru presărată cu puțină făină, apoi se pune într-o formă rotundă de tartă (diametru aproximativ de 24 cm). cm), iar surplusul se taie.

  3

Aluatul se înțeapă de mai multe ori cu o furculiță. Se coace mai întâi, în cuptorul încins în prealabil, timp de 15 minute.

  4

Între timp se curăță merele, se scot sâmburii și se taie în felii foarte subțiri. Zahărul brun se amestecă cu scorțișoară și cuișoare.

  5

Merele se distribuie pe aluat și se presară peste amestecul de zahăr. Se coace în cuptorul încins, timp de 25-30 minute. Se scoate din cuptor, se lasă să se răcească pe un grătar de prăjituri.

  6

Zmeura se pune cu restul de zahăr pudră într-o oală, se dă în clocot și se lasă să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 10 minute. Se strecoară printr-o sită fină. Se scoate tarta din formă, se servește cu sos.