Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Nu e magazinul corect? Alege altul!
Modifică
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Tartă cu mere și müsli

Mai mult de 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)
  • 495/​2072
    kcal / kJ
  • 61 g
    carbo-hidrați
  • 7 g
    proteine
  • 23 g
    grăsimi
  • 5
    UG

Valori nutritive

(Per porție)
    495/2072 kcal/kJ, 61 g carbo-hidrați, 7 g proteine, 23 g grăsimi, 5 UG

Ingrediente (12 porții)

450 g făină de grâu (tip 405)
250 g unt
150 g zahăr
1 ou (mărimea M)
1 praf sare
100 g stafide
30 ml rom
1 portocală bio
3 mere acrişoare
100 g pastă de marțipan
140 g müsli crocant cu miere și nuci K-Favourites
1 linguriță scorțișoară măcinată
1 lingură pudră de budincă cu gust de vanilie

Util

  • Stafidele pot fi înlocuite cu merișoare înmuiate în rom.


Preparare

    1

Se frământă 300 g făină, 150 g unt, 75 g zahăr și oul pentru a obține un aluat neted și se lasă să se odihnească la frigider cel puțin 1 oră, învelit în hârtie de copt.

    2

Se înmoaie stafidele în rom timp de cel puțin 1 oră - preferabil peste noapte.

    3

Se spală portocala cu apă fierbinte, se usucă, se rade fin coaja și se stoarce sucul.

    4

Se curăță merele și se scot semințele, se taie cubulețe de 2 cm și se stropesc cu 2 linguri de suc de portocale.

    5

Se rupe marțipanul, se amestecă cu stafidele înmuiate în rom, coaja de portocală, cubulețele de mere, 40 g de müsli, scorțișoara și pudra de budincă cu gust de vanilie.

    6

Se frământă restul de müsli, unt, zahăr și făină în firimituri și se pun la rece.

    7

Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade în partea superioară/inferioară (160 de grade de convecție).

    8

Se întinde aluatul în formă rotundă, pe o suprafață de lucru pudrată cu făină la o grosime de 0,5 cm, se pune într-o formă de tartă (26 cm diametru) tapetată cu hârtie de copt și se formează la aceasta o margine de aprox. 3 cm.

    9

Aluatul se înțeapă de mai multe ori cu o furculiță, se așază amestecul de mere deasupra, se pun deasupra firmiturile și se coace pe cea mai joasă șină din cuptor, timp de aproximativ 45 de minute, până se rumenește.

    10

Tarta se lasă să se răcească puțin, apoi se taie în bucăți și se servește cu înghețată K-Favourites cu miere și alune, după gust.