Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete
Tartă cu mere și gutui
© Burda România

Tartă cu mere și gutui

Mai mult de 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (12 porții)

Îți trebuie pentru crustă (foaie):

250 g făină
250 g unt rece din frigider, tăiat cubulețe
1 linguriță sare
125 ml lapte rece

Îți trebuie pentru umplutură:

2 gutui mari
50 g unt
50 g zahăr tos
150 ml apă
1 linguriță scorțișoară
5-6 mere mari
zeama de la o lămâie
100 g zahăr
0.5 linguriță sare
4 linguri cu vârf făină
1 gălbenuș
1 lingură lapte
1 lingură zahăr brun

Util

  • Tarta e mai bună servită călduță, cu un glob de înghețată alături, dar și rece este la fel de gustoasă.


Preparare

    1

Pregătești crusta așa:

    2

În blender pui făina și sarea, apoi le amesteci puțin împreună. Adaugi apoi untul, care trebuie să fie foarte rece și amesteci de câteva ori, apăsând tasta pulse, până obții un aluat sfărâmicios.

    3

Adaugi laptele (poți folosi în locul laptelui și apă foarte rece, însă laptele face aluatul mai elastic și mai ușor de întins) și amesteci din nou, pe pulse, până ce aluatul stă legat, dacă îl strângi între degete.

    4

Învelești aluatul în folie alimentară și îl dai la rece 30 de minute. Lucrezi aluatul imediat ce l-ai scos din frigider și îl întinzi într-o foaie uniformă, pe planșeta tapetată cu multă făină.

    5

Pregătești umplutura așa:

    6

Într-o tigaie încăpătoare topești untul, iar în el pui gutuile tăiate felii subțiri. Adaugi apa, 50 g zahăr și 1/2 linguriță scorțișoară. Amesteci bine, aduci la punctul de fierbere, apoi dai focul la minim și lași gutuile să fiarbă la foc mic până când sunt moi, iar apa s-a evaporat total.

    7

Pui într-un bol mare merele curățate și feliate subțire, cu sucul de lămâie, sarea, 100 g zahăr, făina și 1/2 linguriță scorțișoară. Amesteci bine, apoi adaugi și gutuile când sunt gata. Scoți aluatul din frigider, îl împarți în două părți egale, cărora le dai formă de cerc. Pui jumătate din aluat pe planșeta presărată cu multă făină și întinzi un cerc puțin mai mare decât tava de tartă.

    8

Așezi aluatul în tavă, repartizezi umplutura, apoi acoperi cu cea de-a doua foaie de aluat. Presezi marginile cu o furculiță sau cu vârful degetelor, apoi tai excesul de aluat cu o foarfecă de bucătărie.

    9

Faci 4 tăieturi în mijlocul tartei, ca să te asiguri că nu explodează la copt. Coci tarta în cuptorul încins la 180 de grade Celsius, timp de 30-35 de minute. Scoți apoi tarta din cuptor și o ungi cu gălbenușul amestecat cu laptele, apoi presari zahărul brun și dai din nou tava la cuptor, pentru încă 10-15 minute sau până când crusta e frumos rumenită.