Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Nu e magazinul corect? Alege altul!
Modifică
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete
Imaginea rețetei Tartă cu lămâi verzi
© Burda România

Tartă cu lămâi verzi

Mai mult de 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (16 porții)

Pentru aluat:

250 g făină
1 ou
120 g unt
150 g zahăr
1 fiolă esență de lămâie
50 g fulgi de cocos

Pentru umplutură:

5 ouă
200 g zahăr
50 g amidon
1 kg brânză dulce
3 lămâi verzi
100 g unt
200 ml frișcă lichidă

Pentru ornat:

1 lămâie verde
50 g fulgi de migdale
1 plic gelatină transparentă pentru tort
2 linguri zahăr

Util

  • Acoperi tarta cu o peliculă de gelatină, apoi o poți decora cu fruzulițe de mentă.


Preparare

1

Pentru aluat, freci spumă untul cu zahărul, apoi adaugi treptat oul, esența de lămâie și făina cernută. Frămânți aluatul, apoi îl învelești într-o folie de aluminiu și îl păstrezi la frigider pentru 1 oră.

2

Întinzi aluatul pe planșetă, în strat de 5-6 cm. Tapetezi cu el baza și pereții unei forme de tartă cu diametrul de 26 cm. Înțepi aluatul de pe bază din loc în loc, cu o furculiță. Presari fulgi de cocos peste aluat. Încingi cuptorul la 180ºC.

3

Preparare umplutură, mixezi ouăle cu zahărul până când acesta se dizolvă. Adaugi brânza dulce, amidonul, coaja rasă și zeama de la 3 lămâi verzi, untul moale și frișca.

4

Întinzi compoziția de brânză peste aluat și introduci forma în cuptor, la foc mijlociu, pentru 50 de minute.

5

Scoți tarta din formă după ce s-a răcit complet și o decorezi cu fulgii de migdale și lămâia rămasă, tăiată în rondele. Prepari gelatina transparentă conform instrucțiunilor pentru de pe plic, folosind zahărul și 200 ml apă.


Poate ai poftă și de...