Tartă cu lămâi verzi
Ingrediente (16 porții)
Pentru aluat:
| 250 g | făină |
| 1 | ou |
| 120 g | unt |
| 150 g | zahăr |
| 1 fiolă | esență de lămâie |
| 50 g | fulgi de cocos |
Pentru umplutură:
| 5 | ouă |
| 200 g | zahăr |
| 50 g | amidon |
| 1 kg | brânză dulce |
| 3 | lămâi verzi |
| 100 g | unt |
| 200 ml | frișcă lichidă |
Pentru ornat:
| 1 | lămâie verde |
| 50 g | fulgi de migdale |
| 1 plic | gelatină transparentă pentru tort |
| 2 linguri | zahăr |
Preparare
- 1
Pentru aluat, freci spumă untul cu zahărul, apoi adaugi treptat oul, esența de lămâie și făina cernută. Frămânți aluatul, apoi îl învelești într-o folie de aluminiu și îl păstrezi la frigider pentru 1 oră.
- 2
Întinzi aluatul pe planșetă, în strat de 5-6 cm. Tapetezi cu el baza și pereții unei forme de tartă cu diametrul de 26 cm. Înțepi aluatul de pe bază din loc în loc, cu o furculiță. Presari fulgi de cocos peste aluat. Încingi cuptorul la 180ºC.
- 3
Preparare umplutură, mixezi ouăle cu zahărul până când acesta se dizolvă. Adaugi brânza dulce, amidonul, coaja rasă și zeama de la 3 lămâi verzi, untul moale și frișca.
- 4
Întinzi compoziția de brânză peste aluat și introduci forma în cuptor, la foc mijlociu, pentru 50 de minute.
- 5
Scoți tarta din formă după ce s-a răcit complet și o decorezi cu fulgii de migdale și lămâia rămasă, tăiată în rondele. Prepari gelatina transparentă conform instrucțiunilor pentru de pe plic, folosind zahărul și 200 ml apă.