Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Tartă cu bezea

Cel mult 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (1 bucată)

1 buc aluat fraged
750 g zahăr
8 bucăți ouă
8 bucăți lapte
8 bucăți lămâie
200 g unt
50 g amidon
1 linguriță oțet
100 g făină

Preparare

    1

<strong>Aluatul</strong>: după ce se decongelează, întindem aluatul și îl așezăm în forma de tartă. Acesta se înțeapă cu ajutorul furculiței în toate părțile. Se preîncălzește cuptorul la 180̊ C cu ventilație. Se așază în formă și se pune o hârtie de copt deasupra. Peste hârtia de copt se pun boabe de fasole sau orez ca să facă presiune și să ia forma tăvii. Se pune în cuptor timp de 20 de minute la 180̊ C, iar după acest timp, se dă folia de copt jos și se mai lasă încă 10 minute.

    2

<strong>Crema</strong>: Avem nevoie de 8 gălbenușuri, sucul și coaja de la 3 lămâi. Amestecăm foarte bine cu 250 g zahăr, 50 g amidon și 100 g făină, până obținem o compoziție omogenă. Adăugăm un praf de sare, apoi turnăm 1 litru de lapte.Punem amestecul pe foc și gătim până când crema se îngroașă. După ce s-a îngroșat, încorporăm 200 g unt rece, amestecând până se topește complet. Lăsăm crema să se răcească la frigider, apoi o batem cu mixerul până devine spumoasă. După ce aluatul pentru tartă s-a răcit, îl umplem cu această cremă și lăsăm totul să se așeze.

    3

<strong>Pentru bezea</strong>, primul pas este să punem în bain-marie la încălzit cele 8 albușuri de ou care au rămas, cu 500 de grame de zahăr și o linguriță de oțet. Se lasă la bain-marie și se amestecă continuu, aproximativ 5-10 minute, după care se bat cu mixerul foarte bine împreună cu un praf de sare. Rezultatul trebuie să fie o bezea solidă care se așază peste tartă în forma dorită.