Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete
Rețetă CHEF

Tagliată de porc

Mai mult de 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (6 porții)

600 g spate de porc
50 g unt semi-sărat
20 ml ulei de măsline
10 ml oțet balsamic (opțional)
400 g linte neagră
2 ceapă albă
2.5 căței de usturoi
50 g semințe de pin
1 crenguță cimbru proaspăt
50 g parmezan
sare
piper

Preparare

    1

Carnea se scoate din frigider și se aduce la temperatura camerei, se masează cu sare și piper, se taie în felii de aproximativ 2 cm fiecare și se pune într-o tigaie preferabil de fontă, în care s-a încins puțin ulei de măsline și un cubuleț de unt semi-sărat.

    2

Carnea se rumenește și se scaldă în mixtura de ulei și unt, în care s-a adăugat și crenguța de cimbru fresh.

    3

Între timp, ceapa se curăță și se toacă mărunt. Lintea se fierbe în apă cu sare, alături de ceapă. Cățeii de usturoi se curăță și se pisează.

    4

Când lintea este fiartă al dente, se scurge și se amestecă mixtură cu oțetul, uleiul de măsline și usturoiul mărunțit, amestecând constant până preparatul devine omogen. Se asezonează după cu gust cu sare și muguri de pin. Se montează pe farfurie, alături de tagliata și se pune parmezan ras pe deasupra.