Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Sushi

Cel mult 60 minute
Simplu
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)
  • 108 g
    carbo-hidrați
  • 10 g
    proteine
  • 3 g
    grăsimi

Valori nutritive

(Per porție)
    108 g carbo-hidrați, 10 g proteine, 3 g grăsimi

Ingrediente (4 porții)

500 g orez
1 lingură oțet de orez
1 lingură Mirin (vin de orez)
1 linguriță zahăr
sare
0.25 castravete
1 ardei gras roșu
200 g mango din conservă
6 foi algă uscată (nori)
sos de soia
pastă wasabi
Gari (ghimbir murat)

Preparare

    1

Se spală orezul și se prepară acoperit timp de cca 20 min în 600 ml de apă puțin sărată. Orezul se întinde într-un bol și se lasă la răcit timp de cca 10 min. Se amestecă oțet, mirin, zahăr și 1/2 linguriță de sare, se toarnă peste orez și se amestecă. Orezul se porționează în aprox. 12 porții egale. Se curăță de coajă castravetele. Se spală ardeiul gras și se scot semințele de la ardei și de la castravete. Mangoul, castravetele și ardeiul se taie bețigașe. Foile de nori se înjumătățesc.

    2

Se așează o jumătate de foaie de nori pe suportul din bambus. Se distribuie 1 porție de orez pe aceasta, lăsând o mică margine liberă, se face o concavitate pe lungime apăsând cu degetul în orez, aceasta se umple cu castravete, ardei gras și mango și se rulează cu ajutorul suportului. Se prepară și restul rulourilor. Rulourile se taie bucăți și se servesc cu sos de soia, pastă wasabi, gari și, după dorință, cu ceai matcha.