Supă tradițională cu găluşte
Ingrediente (4 porții)
Pentru supă:
800 g | carne de pui |
1 | ceapă |
2 | morcovi |
1 | ţelină mică |
1 | ardei gras |
3 | cartofi mici |
1 | pătrunjel |
Pentru găluşte:
50 ml | ulei |
120 g | griş |
2 | ouă |
1 vârf de cuțit | bicarbonat de sodiu |
sare |
Preparare
- 1
Se spală bine carnea de pui. Se pune apoi la fiert în 3 litri de apă. Se spumează ori de câte ori este nevoie.
- 2
Se curăţă legumele, se spală şi se toacă cubuleţe.
- 3
Se adaugă în supă, împreună cu o lingură de sare şi se lasă să fiarbă la foc moderat.
- 4
Într-un castron se bat ouăle cu un praf de sare, cu bicarbonatul și cu cele 2 linguriţe de ulei, apoi se adaugă grişul în ploaie. Se amestecă până când se încorporează. Compoziţia este moale la început,iar după 10-15 minute devine din ce în ce mai densă.
- 5
Când legumele sunt aproape fierte, se scot legumele pe o farfurie și se strecoară supa.
- 6
Se lasă la foc mic să fiarbă ușor şi se pun găluştele cu linguriţa, care trebuie să fie înmuiată în supa fierbinte după fiecare gălușcă.
- 7
Se lasă să fiarbă până ce găluştele îşi măresc volumul şi devin moi şi pufoase.
- 8
Când sunt gata, se potriveşte supa de sare, dacă mai este nevoie şi se adaugă pătrunjelul proaspăt tocat.