Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Supă tradițională cu găluşte

Cel mult 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (4 porții)

Pentru supă:

800 g carne de pui
1 ceapă
2 morcovi
1 ţelină mică
1 ardei gras
3 cartofi mici
1 pătrunjel

Pentru găluşte:

50 ml ulei
120 g griş
2 ouă
1 vârf de cuțit bicarbonat de sodiu
sare

Preparare

    1

Se spală bine carnea de pui. Se pune apoi la fiert în 3 litri de apă. Se spumează ori de câte ori este nevoie.

    2

Se curăţă legumele, se spală şi se toacă cubuleţe.

    3

Se adaugă în supă, împreună cu o lingură de sare şi se lasă să fiarbă la foc moderat.

    4

Într-un castron se bat ouăle cu un praf de sare, cu bicarbonatul și cu cele 2 linguriţe de ulei, apoi se adaugă grişul în ploaie. Se amestecă până când se încorporează. Compoziţia este moale la început,iar după 10-15 minute devine din ce în ce mai densă.

    5

Când legumele sunt aproape fierte, se scot legumele pe o farfurie și se strecoară supa.

    6

Se lasă la foc mic să fiarbă ușor şi se pun găluştele cu linguriţa, care trebuie să fie înmuiată în supa fierbinte după fiecare gălușcă.

    7

Se lasă să fiarbă până ce găluştele îşi măresc volumul şi devin moi şi pufoase.

    8

Când sunt gata, se potriveşte supa de sare, dacă mai este nevoie şi se adaugă pătrunjelul proaspăt tocat.