Supă thai
Valori nutritive
(Per porție)-
327/1368kcal / kJ
-
3.9 gcarbo-hidrați
-
12.9 gproteine
-
34.2 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
327/1368 kcal/kJ,
3.9 g carbo-hidrați,
12.9 g proteine,
34.2 g grăsimi
Ingrediente (1 porție)
200 ml | lapte de caju ambalat |
1/2 linguriță | turmeric |
1 cm | ghimbir |
zeama de la 1/2 lămâie | |
1 cățel | usturoi |
1 linguriță | făină de in |
10 g | morcov |
10 g | varză |
1/4 tijă | apio |
1/4 | ardei roșu |
1/4 | ceapă roșie |
sare | |
piper |
Pentru decor:
semințe de dovleac | |
ulei de măsline | |
pătrunjel |
Util
-
Semințele de dovleac reprezintă o bogată sursă de triptofan. Acesta este un aminoacid care se transformă în serotonină, iar serotonina se transformă, la rândul ei, în melatonină - „hormonul somnului”. Triptofanul nu poate fi produs de către organism, deci trebuie procurat din alimentație, iar semințele de dovleac reprezintă o sursă excelentă. De asemenea, semințele de dovleac constituie o sursă bogată de zinc care ajută la întărirea sistemului imunitar şi protejează organismul de acţiunea radicalilor liberi. Pentru a-și păstra intacți nutrienții, este important să consumăm semințele de dovleac în stare crudă.
Preparare
- 1
Se taie mărunt morcovul, varza, tija de apio, ardeiul roșu și ceapa roșie.
- 2
Laptele de caju se toarnă în cana blenderului, iar peste el se adaugă turmericul, ghimbirul, lămâia, făina de in, sarea și piperul. Se mixează foarte bine.
- 3
Zeama obținută se transferă în bolul de supă. Se adaugă legumele tăiate mărunt.
- 4
La final, se decorează cu semințe de dovleac, pătrunjel tocat și câteva picături de ulei de măsline.
- 5
Se păstrează 1-2 zile în frigider.