Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete
Vegan
Supă raw cu alge
© RawCoco

Supă raw cu alge

Mai mult de 60 minute
Simplu
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)
  • 215.66/​902.3
    kcal / kJ
  • 16.63 g
    carbo-hidrați
  • 4.46 g
    proteine
  • 21.53 g
    grăsimi

Valori nutritive

(Per porție)
    215.66/902.3 kcal/kJ, 16.63 g carbo-hidrați, 4.46 g proteine, 21.53 g grăsimi

Ingrediente (1 porție)

Bază supă:

250 ml lapte de cocos proaspăt preparat
0.5 linguriță pastă miso
1 cm ghimbir
1 cățel usturoi
1 lingură ulei de măsline
1 vârf de linguriță sare

Umplutură supă:

10 g alge spaghetti (hidratate)
2 bucăți ciuperci
30 g morcov
1-2 fire pătrunjel

Decor:

pătrunjel tocat
vlăstari de fasole mung
ulei de măsline

Accesorii:

1 bucată tifon

Util

  • Algele spaghetti pot fi consumate ca și fasolea verde, ele având un gust ușor picant. Preparare: Algele trebuie hidratate cu cel putin o oră înainte de a fi consumate și apoi clătite. Dacă gustul de alge marine nu vă place, se pot clăti in mai multe ape înainte de a fi consumate. Algele marine au un potențial culinar imens. În bucătăria românească nu sunt foarte cunoscute, însă ar trebui introduse în alimentația zilnică datorită conținutului ridicat de vitamine, minerale și oligoelemente. Atenție: datorită conținutului mare de iod, algele trebuie consumate cu moderație de către persoanele care au probleme cu glanda tiroidă.


Preparare

    1

Pregătire anterioară: Algele spaghetti se lasă la hidratat în apă, minimum 1 oră. Se clătesc înainte de a fi folosite în reţetă.

    2

Se prepară laptele de cocos (1 litru) astfel: Se sparge nuca de cocos matură (nuca cu coaja maro) cu ajutorul unui obiect ascuțit. Într-unul din capetele nucii vom gasi 3 puncte negre. Unul dintre ele se va găuri cu ajutorul obiectului ascuțit. Prin acest orificiu lăsăm apa de cocos să curgă într-un pahar. Învelim nuca de cocos într-un prosop și o spargem cu ajutorul unui ciocan. Îndepărtăm coaja exterioară care este foarte tare și fibroasă. Miezul nucii de cocos se pune în cana blenderului împreună cu 1 litru de apă. Se mixează foarte bine până când se transformă totul într-un lichid ce are consistența „laptelui”. Cu ajutorul unui tifon, se strecoară lichidul, înlăturând astfel pulpa nucii de cocos şi obţinând „laptele”.

    3

Apoi se prepară supa: Se mixează ingredientele pentru baza supei: laptele de cocos, pasta miso, ghimbirul, usturoiul, uleiul de măsline şi sarea. Se transferă baza supei în vasul de servit. Se taie mărunt ciupercile, algele spaghetti, pătrunjelul și se adaugă peste baza supei. Morcovul se răzuiește și se adaugă în supă.

    4

Se decorează cu pătrunjel proaspăt și fasole mung. Se presară câțiva stropi de ulei de măsline.

    5

Modalitate de păstrare: 1-2 zile în frigider.