Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Supă de pui cu năut

Mai mult de 60 minute
Simplu
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)
  • 271/​1134
    kcal / kJ
  • 15 g
    carbo-hidrați
  • 24 g
    proteine
  • 13 g
    grăsimi

Valori nutritive

(Per porție)
    271/1134 kcal/kJ, 15 g carbo-hidrați, 24 g proteine, 13 g grăsimi

Ingrediente (4 porții)

375 g pulpe de pui cu spate
1 lingură ulei de măsline
1 ceapă mică
3 căței de usturoi, pisați
2 morcovi
1 ardei gras roșu
1 ardei gras verde
125 g ciuperci
3 lingurițe boia afumată
400 g năut din conservă
2 linguri pastă de roşii
0.5 linguriță sare
0.5 linguriță rozmarin uscat

Util

  • Poți găti puiul înainte, urmând să bagi în frigider separat puiul și supa strecurată. Când ești gata să continui gătitul, înlătură grăsimea de pe supă, apoi adaugă lichidul ca mai sus, la pasul 3, împreună cu puiul.


Preparare

    1

Într-o oală, se dă în clocot 1 litru de apă, împreună cu pulpele de pui, la foc moderat. Se micșorează flacăra, se acoperă parțial oala și se fierbe molcom 30 de minute sau până ce puiul s-a frăgezit. Se scoate carnea din lichid; se strecoară zeama și se pune deoparte. Se lasă pulpele de pui până când s-au răcit îndeajuns ca să poată fi mânuite, apoi se dezosează. Se aruncă oasele și se taie carnea bucățele.

    2

Între timp, într-o oală mare, se încinge uleiul la foc scăzut. Se călesc ceapa tocată mărunt și usturoiul 7 minute sau până când ceapa este fragedă. Se adaugă morcovii tăiați în jumătate pe lungime și apoi feliați transversal și se gătesc 2 minute. Se înglobează ardeii grași feliați subțire și se continuă, amestecând frecvent, timp de 7 minute sau până ce aceștia sunt fraged-crocanți. Se încorporează ciupercile feliate subțire și boiaua; se gătește totul alte 5 minute sau până când ciupercile s-au înmuiat.

    3

Se toarnă deasupra supa strecurată. Se înglobează năutul, scurs și clătit, pasta de roșii, sarea și rozmarinul; se amestecă și se dă în clocot. Se acoperă oala, apoi se fierbe totul molcom 10 minute, ca să se dezvolte aromele. Se adaugă carnea și se continuă încă 2 minute sau până când ingredientele s-au încins. Se transferă supa în boluri și se servește imediat.