Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Nu e magazinul corect? Alege altul!
Modifică
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete
Fără gluten
Imaginea rețetei Supă minestrone

Supă minestrone

Mai mult de 60 minute
Simplu
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)
  • 290/​1213
    kcal / kJ
  • 45 g
    carbo-hidrați
  • 16 g
    proteine
  • 6 g
    grăsimi

Valori nutritive

(Per porție)
    290/1213 kcal/kJ, 45 g carbo-hidrați, 16 g proteine, 6 g grăsimi

Ingrediente (6 porții)

1 lingură ulei de măsline extravirgin
1 ceapă mare
3-4 căței de usturoi
200 g fasole uscată albă sau borlotti, pusă la muiat peste noapte și apoi scursă
1 conservă de roșii prunișoare în sucul lor, circa 400 g
2 linguri pastă de roșii
200 g morcovi tăiați cubulețe mici
150 g napi galbeni tăiați cubulețe mici
150 g rădăcină de țelină tăiată cubulețe mici
250 g pulpă de dovleac tăiată cubulețe mici
1 linguriță frunze proaspete de cimbru
1 foaie de dafin
3 boabe de ienibahar zdrobite mărunt
200 g cartofi curățați și tăiați cubulețe
150 g fasole verde tăiată bucăți scurte
125 g spanac tocat
4 linguri busuioc proaspăt rupt
55 g parmezan proaspăt ras
sare
piper

Util

  • Această minestrone pune în valoare legumele de iarnă și este plină de vitamine. Fasolea o face și mai hrănitoare. Pentru o masă consistentă, se servește cu bucăți de pâine țărănească.

  • Savurează preparate fără gluten

    Când mergi la cumpărături, ai grijă să alegi produse fără gluten.


Preparare

1

Se încinge uleiul într-o cratiță mare. Se adaugă ceapa tocată mărunt și usturoiul, se acoperă și se prăjesc 4–5 minute, amestecând din când în când, până ce ceapa devine translucidă. Se adaugă fasolea albă sau borlotti și se toarnă deasupra 2 litri de apă. Se pune la fiert și se fierbe 10 minute, apoi se face focul mic, se acoperă cratița și se fierbe la foc mic 30 de minute.

2

Se adaugă roșiile cu sucul lor, rupân­du-le cu o furculiță, apoi se adaugă pasta de roșii, morcovii, napii, țelina și dovleacul. Se pune cimbrul, foaia de dafin și ienibaharul zdrobit. Se aduc din nou la fierbere la foc mic, apoi se acoperă și se fierb 20 de minute.

3

Se adaugă cartofii și fasolea verde. Se continuă fierberea la foc mic 25 minute sau până când fasolea albă sau borlotti devine fragedă și pastele sunt fierte.

4

Se adaugă spanacul și busuiocul, se pun sare și piper după gust. Ciorba se toarnă în castronele încălzite și se servește imediat, cu parmezan presărat deasupra.


Poate ai poftă și de...