Supă de mazăre raw vegan
Valori nutritive
(Per porție)-
74.7/4.8kcal / kJ
-
3.1 gcarbo-hidrați
-
5.3 gproteine
-
2.1 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
74.7/4.8 kcal/kJ,
3.1 g carbo-hidrați,
5.3 g proteine,
2.1 g grăsimi
Ingrediente (1 porție)
30 g | caju hidratat |
200 ml | apă |
2 linguri | ulei de măsline |
1/4 | avocado |
1 vârf linguriță | sare |
1 vârf linguriță | piper |
3-4 frunze | busuioc |
60 g | mazăre (congelată) |
Pentru decor:
ardei roșu | |
busuioc | |
mazăre (congelată) | |
ulei de măsline |
Util
-
Consumul de avocado are 5 beneficii. Ajută la slăbit deoarece accelerează metabolismul și ține sub control nivelul de grăsimi din sânge. Ajută la menținerea tensiunii arteriale în limite normale datorită conținutului mare de potasiu (conține cu 35% mai mult potasiu decât o banană). Îmbunătățește digestia și ajută organismul să absoarbă nutrienții din alimente. Revitalizează pielea și îi reface flexibilitatea datorită conținutului mare de vitamina E. Este un aliat de nădejde în sarcină, dar și în perioada postpartum datorită conținutului mare de Omega 3 și acid folic.
Preparare
- 1
Caju-ul se spală într-un jet de apă puternic și se lasă la hidratat, în apă, minimum 2 ore sau peste noapte. Înainte de a fi folosite în rețetă nucile de caju, se clătesc foarte bine în mai multe ape. Apa în care au stat la hidratat nu se foloseşte.
- 2
Se mixează caju-ul împreună cu apa până se omogenizează și se transformă în lapte.
- 3
Peste lapte se adaugă mazărea, avocado, busuiocul, uleiul de măsline, sarea și piperul. Se mixează toate ingredientele până când compoziția devine cremoasă.
- 4
Se ornează supa cu cubulețe de ardei rosu, mazăre, busuioc și se presară câțiva stropi de ulei de masline.
- 5
Modalitate de păstrare: se păstrează 2-3 zile în frigider.