Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete
Vegetarian

Supă din fructe proaspete

Mai mult de 60 minute
Simplu
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (8 porții)

1 kg căpșuni proaspete
150 g căpșuni proaspete, felii, pentru servit
1 baton vanilie
2 linguri zahăr
1 lingură suc de lămâie
90 ml suc de portocale roșii
90 ml vin alb sec
90 ml miere
2 linguri amidon din porumb
3 linguri apă rece
frunze de mentă proaspătă, pentru decor
crème fraîche, pentru servit

Preparare

  1

Se pasează căpșunile într-un blender, apoi se strecoară printr-o sită deasă într-un castron potrivit. Se aruncă semințele.

  2

Se răzuiesc semințele din batonul de vanilie și se amestecă în piureul de căpșuni împreună cu 1 lingură zahăr și sucul de lămâie.

  3

Într-o cratiță se combină sucul de portocale, vinul și mierea și se amestecă pe foc potrivit până când se dizolvă mierea. Se adaugă piureul de căpșuni, se amestecă, se lasă până fierbe încet.

  4

Într-un castronel se amestecă omogen amidonul de porumb cu apa. Se toarnă în supă. Se amestecă până când se îngroașă supa, apoi se ia de pe foc. Se răcește la temperatura camerei.

  5

Se pune la frigider pentru cel puțin 2 ore.

  6

Cam cu 15 minute înainte de servire, se pregătește garnitura. Se pun feliile de căpșuni pe un platou mare – căpșuni mari tăiate în două – și se presară cu zahărul rămas.

  7

Se pune supa cu polonicul în boluri sau cupe. Se împart căpșunile între boluri. Se servesc cu un moț de crème fraîche ornat cu mentă.