Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Supă de cartofi cu pere și gălbiori

Cel mult 60 minute
Simplu
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)
  • 488/​2041.79
    kcal / kJ
  • 39 g
    carbo-hidrați
  • 10 g
    proteine
  • 31 g
    grăsimi

Valori nutritive

(Per porție)
    488/2041.79 kcal/kJ, 39 g carbo-hidrați, 10 g proteine, 31 g grăsimi

Ingrediente (4 porții)

1 ceapă
3 500g fiecare pere
400 g Cartofi de fiert făinoși
jumatate tulpină de praz
4 linguri ulei de floarea soarelui
400 ml supă de legume
sare
1 pahar Gălbiori K-Favourites, 155 g
100 g Gorgonzola DOP K-Favourites
100 g Cremă proaspătă, 30% grăsime
piper măcinat
50 g Chipsuri la ceaun cu sare și oțet K-Favourites

Util

  • Supa poate fi, de asemenea, ușor gătită în prealabil. Într-un asemenea caz, lăsați-o să se răcească, turnați-o în borcane cu capac cu șurub și păstrați-o la frigider.


Preparare

    1

Curățați ceapa și tocați-o la dimensiuni mari. Curățați perele și cartofii și scoateți miezul și codița de pe pere. Tăiați 2 ½ pere cu cartofii în bucăți de mărimea unei alune. Jumătatea rămasă de pară se taie mărunt și se lasă deoparte. Tăiați pe jumătate prazul, spălați-l și tăiați-l în felii.

    2

Căliți legumele și bucățile de pere într-o cratiță în 2 linguri de ulei preîncălzit, timp de 3 - 5 minute și sărați-le. Se adaugă supa de legume și 200 de mililitri de apă și se fierbe cu capacul la foc mediu timp de aproximativ 25 de minute.

    3

Scurgeți, uscați prin tamponare și prăjiți gălbiorii în uleiul rămas. Într-o tigaie antiaderentă, adăugați cuburile de pere și căliți aproximativ 1 minut.

    4

Amestecați Gorgonzola cu puțină apă fierbinte și 2 linguri de crème fraîche până la omogenizare și condimentați cu sare și piper.

    5

Se pasează supa cu un blender manual, se dă în clocot, se adaugă restul de crème fraîche și se condimentează cu sare și piper. Se toarnă în 4 boluri de supă, se pune deasupra crema de gorgonzola, gălbiorii, chipsurile și - dacă se dorește – presărați câteva frunzulițe de cimbru.