Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete
Supă ardelenească de gulii umplute
© Burda România

Supă ardelenească de gulii umplute

Mai mult de 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (8 porții)

8 gulii
300 g carne toată
1 ceapă
1 legătură pătrunjel
3 linguri orez
1 ou
sare
piper
1 linguriță boia
2 linguri făină
2 linguri ulei
smântână

Util

  • Servești supa alături de smântână și pătrunjel proaspăt


Preparare

    1

Alegi orezul, îl speli și îl lași să se înmoaie în apă rece. Decojești guliile, le speli și le îndepărtezi miezul, păstrând pereți groși de 1 cm.

    2

Cureți ceapa, o tai mărunt și o amesteci cu oul bătut, orezul scurs, carnea tocată, 1 legătură de pătrunjel fin tocat, sare și piper după gust.

    3

Opărești guliile, iar după ce s-au răcit, le umpli cu amestecul pregătit. Fierbi guliile la foc mediu, într-o oală cu 2 litri de apă, împreună cu miezul lor mărunțit și apă cât să le acopere.

    4

Călești puțin făina și boiaua, în uleiul încins, amestecând mereu. Torni treptat o cană de apă fierbinte și fierbi sosul. După ce au fiert guliile, torni în oală sosul cu boia și lași să mai dea în câteva clocote.