Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Sufleu de ciocolată

Mai mult de 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (6 porții)

Pentru blat

60 g ciocolată
1/4 cană unt
5 linguri făină albă
1/3 cană zahăr
1/4 linguriță sare
1 cană lapte
3 ouă, separate
1 linguriță esență de vanilie
1/4 linguriță esență de migdale

Pentru topping

1 cană smântână grasă pentru frișcă
1/4 cană zahăr pudră
1/4 linguriță esență de vanilie
pudră de cacao sau scorțișoară măcinată

Preparare

    1

Într-o cratiță groasă, se topesc ciocolata și untul pe foc mic. Într-un castronel, se combină făina, 1/3 cană de zahăr și sarea. Se adaugă laptele; se amestecă în ciocolata topită. Se ține pe foc potrivit, amestecând, până se îngroașă și bolborosește. Se micșorează focul; se mai fierbe, amestecând, încă 2 minute. Se ia de pe foc.

    2

Se bat gălbenușurile. Se amestecă bine cu o cantitate mică din umplutura fierbinte; se toarnă totul înapoi în cratiță, amestecând continuu. Se adaugă esențele.

    3

Se bat albușurile la viteză maximă, adăugând treptat restul de zahăr până spuma face creste tari. Cu o spatulă, se amestecă un sfert din albuș în mixtura de ciocolată, până nu mai rămân urme albe, apoi se încorporează restul de albuș. Se toarnă compoziția într-un vas uns în prealabil. Se pune vasul într-o tavă mai mare cu apă, până la 3 cm înălțime. Se coace la 160°C timp de 1 oră, sau până când un cuțit înfipt în centru iese curat.

    4

Pentru topping, se bate smântâna într-un castron răcit până începe să se îngroașe. Se adaugă zahărul pudră și vanilia; se bate până formează creste moi. Se servește sufleul cald, cu un moț de topping. Poate fi presărat cu cacao sau scorțișoară, după gust.