Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Ștrudel cu spanac și telemea de oaie

Mai mult de 60 minute
Simplu
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (3 bucăți)

Pentru aluat

350 g făină
1/4 linguriță sare
1 ou
3 linguri ulei de măsline
1 lingură oțet
150 g unt

Pentru umplutură

600 g spanac
1 ceapă
1 cățel de usturoi
1 lingură ulei de măsline
1-2 linguri făină
2 gălbenușuri
2 linguri parmezan ras
250 g brânză telemea de oaie
2 felii brânză Gouda maturată

Preparare

    1

Pentru aluat se amestecă toate ingredientele cu 125 ml de apă călduță. Se pune pe suprafața de lucru presărată cu puțină făină, frământând 10 minute. Se fac 3 bile care se ung cu ulei, se acoperă cu o cratiță încălzită și se țin la cald minimum 30 de minute.

    2

Se toacă ceapa și usturoiul și se călesc în ulei încins. Se adaugă spanacul tocat mare și cele 1-2 linguri făină și se amestecă; se dau într-un clocot. Se lasă să se răcorească și se adaugă gălbenușurile și parmezanul.

    3

Se pun pe rând porțiile de aluat pe o pânză presărată cu făină. Se întind cu dosul palmei pentru a obține dreptunghiuri subțiri cât o coală de hârtie. Se încinge cuptorul la 220°C; se unge tava cu ulei. Pe raftul de jos al cuptorului se așază un vas cu apă fierbinte.

    4

Se topește untul. Se ung foile de aluat cu o parte din el. Se întinde spanacul pe foi și se fărâmițează telemeaua deasupra.

    5

Se rulează cu ajutorul pânzei. Se așază ștrudelele în tavă, cu îmbinarea în jos. Se înțeapă în câteva locuri.

    6

Se ung cu restul de unt. Se țin în cuptor 30-40 de minute. Se stropesc din 10 în 10 minute cu lapte. Cu 5 minute înainte de a fi gata, se taie fâșii feliile de cașcaval și se așază pe ștrudele, să se topească. Se scoate tava din cuptor și se lasă 2-3 minute înainte de a se servi.