Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete
Ștrudel cu mere și linte
© Redacția Kaufland

Ștrudel cu mere și linte

Mai mult de 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)
  • 578/​2410
    kcal / kJ
  • 55 g
    carbo-hidrați
  • 22 g
    proteine
  • 29 g
    grăsimi

Valori nutritive

(Per porție)
    578/2410 kcal/kJ, 55 g carbo-hidrați, 22 g proteine, 29 g grăsimi

Ingrediente (6 porții)

180 g linte roșie
sare
1 varză creață mică, aprox. 800 g
1 ceapă
2 mere acre mici
2 linguri unt
200 g smântână dulce
3 lingurițe amidon alimentar
100 g brânză rasă
1 linguriță maghiran tocat
piper proaspăt măcinat
2 vârfuri de cuțit nucșoară rasă
1 aluat de ștrudel congelat, 250 g
200 g salată
2 linguri ulei de nucă
2 linguri oțet cu zmeură
0.5 linguriță zahăr
30 g miez de nucă tocată

Preparare

    1

Lintea se fierbe în apă ușor sărată timp de cca 6 minute și se răcește sub jet de apă.

    2

Se îndepărtează foile exterioare ale verzei crețe, se îndepărtează cotorul, se taie varza fâșii fine, se spală, se fierbe în apă sărată cca 6 minute, se răcește în apă cu gheață și se lasă să se scurgă bine.

    3

Se curăță usturoiul de coajă și se taie cubulețe. Merele se spală, se taie sferturi, li se îndepărtează miezul cu semințe, apoi se taie cuburi și se sotează timp de cca 3 minute într-o lingură de unt încins împreună cu usturoiul.

    4

Pentru umplutură, se amestecă smântâna dulce, amidonul, 60 g de brânză, maghiranul, varza creață, amestecul de mere cu ceapă și lintea și se condimentează cu sare, piper și nucșoară.

    5

Pentru 2 ștrudele, întinde aluatul de ștrudel, umezește foile individual cu apă și așază câte o jumătate deasupra celeilalte. Înjumătățește umplutura și distribuie pe acestea. Rulează aluatul, îndreptând marginile către interior, și așază ștrudelele într-o tavă de copt acoperită cu hârtie de copt.

    6

Topește untul rămas, unge ștrudelele cu acesta, presară pe deasupra brânza rămasă și coace în cuptorul preîncălzit la 200 de grade (convecție: 180 de grade) timp de cca 30 minute.

    7

Se spală salata. Pentru dressing, amestecă uleiul și oțetul, asezonează cu sare, piper și zahăr și amestecă sosul cu salata. Presară nucile peste salată, taie ștrudelele bucăți și servește-le cu salată.