Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Street tacos

Cel mult 30 minute
Simplu
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)
 • 713/​2984
  kcal / kJ
 • 60 g
  carbo-hidrați
 • 44 g
  proteine
 • 32 g
  grăsimi

Valori nutritive

(Per porție)
  713/2984 kcal/kJ, 60 g carbo-hidrați, 44 g proteine, 32 g grăsimi

Ingrediente (2 porții)

1 lămâie verde bio
2 căței de usturoi
1 ardei chili
1 avocado copt
2 linguri ulei de măsline
1 linguriță boia dulce
2 fileuri din piept de pui
3 tortilla mari din porumb
1 ceapă roşie mică
150 g roșii cherry
6 tulpini de coriandru
1 lămâie verde
sare
piper

Preparare

  1

Lămâia verde bio se spală cu apă caldă, se usucă, se răzuiește fin coaja, apoi se taie în jumătate și se stoarce sucul. Usturoiul se decojește și se toacă foarte mărunt. Ardeiul chili se taie în lungime, pe jumătate, se curăță și se toacă mărunt. Avocado se taie de-a lungul sâmburelui, pe jumătate, se scoate sâmburele și coaja, iar pulpa se pasează fin cu furculița. Imediat se amestecă cu jumătate din sucul și coaja de lămâie verde, jumătate din usturoi și jumătate din chili. Se condimentează cu sare și piper. Guacamole se acoperă și se pune deoparte.

  2

Pentru marinată, se amestecă uleiul, ardeiul, restul de usturoi, chili, coaja și sucul de lămâie verde într-un castron. Carnea se clătește cu apă rece, se usucă prin tamponare, se adaugă și se amestecă cu marinata. Se acoperă și se pune la rece.

  3

Din tortilla se decupează 12 cercuri (cu diametrul de aproximativ 10 cm) și se rumenesc unul câte unul, într-o tigaie încinsă, întorcându-le de pe o parte pe alta, aproximativ 1 minut. Cercurile rumenite se pun unul peste altul și se înfășoară cu folie, pentru a nu se usca.

  4

Ceapa se curăță, se taie pe jumătate și apoi în fâșii subțiri. Roșiile se spală, se lasă să se scurgă și se taie bucăți. Coriandrul se spală și se usucă prin scuturare, apoi i se rup frunzulițele de pe tulpini.

  5

Carnea se coace într-o tigaie încinsă, întorcând-o de pe o parte pe alta, aproximativ 5 minute. Se condimentează cu sare și piper, apoi se scoate din tigaie, se taie în bucăți cu grosimea de aproximativ 1 cm și se întinde pe tacos împreună cu guacamole, roșii, ceapă și coriandru. Restul de lămâie verde se taie în jumătate și se servește cu acestea.