Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Stele din parmezan și migdale cu rozmarin

Cel mult 60 minute
Simplu
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)
  • 72/​302
    kcal / kJ
  • 6 g
    carbo-hidrați
  • 2 g
    proteine
  • 4 g
    grăsimi

Valori nutritive

(Per porție)
    72/302 kcal/kJ, 6 g carbo-hidrați, 2 g proteine, 4 g grăsimi

Ingrediente (40 bucăți)

40 g migdale tocate
câteva crenguțe de rozmarin
125 g parmezan
1 cățel de usturoi
325 g făină de grâu (tip 405)
1 vârf de cuțit nucșoară rasă
1 linguriță sare
125 g unt
1 ou (mărimea M)

Util

  • Crenguțele de rozmarin se pot umezi cu puțină apă rece înainte de coacere, pentru a nu se arde prea repede.


Preparare

    1

Se prăjesc migdalele într-o tigaie anti-aderentă până devin aurii și se lasă să se răcească. Se spală rozmarinul, se scurge, se smulg acele de pe o crenguță și se toacă mărunt. Se rade fin parmezanul. Se curăță și se toacă mărunt usturoiul.

    2

Se amestecă migdalele, rozmarinul tocat, parmezanul, usturoiul, făina, nucșoara și sarea, se frământă cu unt, ou și 60 ml apă rece până se obține un aluat neted și se pune în congelator timp de aproximativ 1 oră învelit în hârtie de copt.

    3

Se preîncălzește cuptorul la 160 de grade de convecție (180 de grade în partea superioară/inferioară).

    4

Pe o suprafață de lucru pudrată cu făină se întinde aluatul până ajunge la grosimea de 0,5 cm, se taie aproximativ 45 de biscuiți cu un tăietor în formă de stea și se așază într-o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt.

    5

Stelele se decorează cu ramurile de rozmarin rămase, se așază una sau două colțuri de stea deasupra, se coc timp de aproximativ 15 minute și se lasă să se răcească pe un grătar.