Steak de vita Rib Eye Argentina
Ingrediente (2 porții)
2 bucăți | Steak de vită Rib Eye Argentina |
50 ml | ulei de măsline |
20 g | unt semi-sărat |
100 g | grăsime de rață |
2.5 căței | usturoi |
400 g | cartofi |
1 legătură | ceapă verde |
1 legătură | pătrunjel verde |
1 | lime |
1 crenguță | cimbru proaspăt |
sare | |
piper |
Preparare
- 1
Carnea se masează bine cu sare și piper. Într-o tigaie, se încinge uleul de măsline și se pune carnea în tigaie, după 2-3 minute, la foc mediu, se adauga un cub de 10 g de unt în tigaie și o crenguță de cimbru, se întoarce carnea pe cealaltă parte, până se rumenește uniform.
- 2
Cartofii se curăță, se taie chipsuri și se clătesc de mai multe ori în apă rece. Grăsimea de rață se pune în tigaie (sau în tuci) la încis, iar când aceasta fierbe, se adaugă cartofii. După ce aceștia devin aurii, se scot pe un șervet la scurs și se adaugă sare, piper (preferabil proaspăt râșnit) ceapă verde tăiată grosier, usturoi tocat mărunt, frunze de pătrunjel verde și sucul de la jumătate de lime.
- 3
Se servesc împreună, calde.