Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Steak rib-eye de vită la grătar cu sos

Cel mult 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (6 porții)

1 kg carne de vită rib-eye
500 g cartofi
100 g unt semi-sărat
500 ml smântâna lichidă
500 ml rasol de vită
100 g ceapă
20 g usturoi
10 ml ulei
10 g sare
8 g piper negru
50 g piper verde

Preparare

    1

Înainte să se porționeze carnea pentru mai multe persoane, steakul de rib-eye se scoate din frigider și se lasă afară la temperatura camerei pentru a se frăgezi. Între timp se pregatesc cartofii. Se spală, apoi se curată și cu ajutorul unui tocător de lemn se taie cartofii în fâșii după care se prăjesc într-o baie de ulei până devin crocanți.

    2

La final cartofii se scot din tigaie și se așează pe un șervet de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei. După ce se scot catofii de la prăjit, separat, într-o tigaie se pune la călit cu puțin unt ceapa tăiată mărunt, se presare sare, usturoi, piperul negru și piperul verde și care se adaugă cartofii să prindă puțină crustă aurie.

    3

Pentru steak se încinge bine o tigaie grill unde se prajește carnea de vită pe ambele parți timp de 2-3 minute pentru a se rumeni pe ambele părți după care se adaugă la cuptorul încins la 170°C pentru încă 4-5 minute. În tava în care se lasă carnea la rumenit în cuptor, se adaugă rasolul de vită și se lasă până se evaporă pentru a se fragezi carnea. Separat, într-o oală se pune la foc mic smântâna lichidă, untul și se lasă la fiert până se obține un sos cremos.

    4

Când carnea este gata, aceasta se montează pe o farfurie și se adaugă cartofii impreuna cu sosul obținut. Opțional se pot presara cateva frunze de pâtrunjel verde. Ca și garnitură se poate opta pentru o salată verde sau murături asortate.