Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Spumă de ciocolată neagră cu cremă de ciocolată albă

Cel mult 30 minute
Simplu
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)
  • 376/​1573.18
    kcal / kJ
  • 37 g
    carbo-hidrați
  • 24 g
    grăsimi

Valori nutritive

(Per porție)
    376/1573.18 kcal/kJ, 37 g carbo-hidrați, 24 g grăsimi

Ingrediente (6 porții)

200 g ciocolată neagră
425 g cremă degresată de vanilie (la temperatura camerei)
1 lingură coniac
125 ml smântână grasă
30 g ciocolată albă, rasă fin

Preparare

    1

Se topește ciocolata. Se pregătesc 6 boluri sau 6 cupe de sticlă și se pun în congelator. Se rupe ciocolata neagră în bucăți mici și se pune într-un vas termorezistent deasupra unei oale cu apă care dă în clocot. Se amestecă până când se topește ciocolata – ar trebui să dureze cam 3 minute. Se ia castronul de pe oală imediat ce s-a topit ciocolata și se amestecă în continuare până când devine omogenă.

    2

Se adaugă o treime din crema de vanilie și se amestecă ușor. Ciocolata va începe să se îngroașe și să devină lucioasă. Se amestecă încă 3 minute. Se adaugă și restul de cremă de vanilie și se amestecă până când se combină cu ciocolata. Pe măsură ce se răcește ciocolata, amestecul va începe să se îngroașe. Se adaugă coniacul.

    3

Se umplu cupele. Se pune spuma de ciocolată cu lingura, fără a apăsa, în cupele ținute la congelator. Se pun la congelator timp de 20 de minute, până când ciocolata se întărește.

    4

Se pregătește crema de ciocolată albă. Se pune smântâna într-un castron și se amestecă până începe să se întărească și face creste. Se adaugă ciocolata albă și se amestecă. Se pune crema cu lingura peste cupele cu ciocolată neagră și se servește imediat.