Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete
Rețetă CHEF

Spată de porc cu sos de portocale și andive

Cel mult 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (6 porții)

1 kg spată de porc
1 kg portocale
50 g zahăr brun
100 ml ulei de măsline
50 g unt
1 litru suc de portocale
100 ml Aceto Balsamico K-Favourites
800 g andive
800 g roșii Cherry
200 g bacon
10 g sare
10 g piper

Preparare

    1

Pentru o friptură fragedă, carnea se fezandează cu sare, piper și puțin ulei de măsline și se lasă câteva ore la rece. Carnea gata preparată se taie în bucăți și se rumenește pe ambele părți timp de 2 minute pe fiecare parte după care în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C se introduce carnea la cuptor pentru aproximativ 7 minute. Între timp, se curăță portocalele, se decojează și se fac segmenți din portocală.

    2

Într-o tigaie unsă cu puțin ulei de măsline se trage la tigaie baconul până ce devine crocant.

    3

Simultan, se prepară sosul de portocale. Se pune într-o oală zahărul și se caramelizează puțin după care se adaugă segmenții de portocale peste care se stropește aceto balsamico. Când oțetul nu se mai simte așa de puternic punem untul apoi sucul de portocale și totul se amestecă până când acesta se omogenizează, iar sosul capătă o consistență cremoasă. Se stinge focul și se adaugă baconul urmat de sare și piper, după gust.

    4

Carnea, împreună cu andivele și sosul se servesc calde, alături de câteva fire de pătrunjel proaspăt.