Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Spată de porc fără os provensale

Mai mult de 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (6 porții)

1 kg spată de porc fără os
500 g ardei gras
400 g ceapă
2 legături ceapă verde
100 ml ulei de măsline
500 g roșii Cherry
100 g vinete
100 g sos de roșii
20 g usturoi
50 g pătrunjel
50 g rozmarin
10 g sare
8 g piper

Util

 • Carnea devine mai fragedă dacă atunci când este scoasă de la frigider, este lăsată să ajungă la temperatura camerei înainte de preparare.


Preparare

  1

Pentru o friptură fragedă, carnea se spală și se taie fâșii, se condimentează cu sare, piper apoi se pune în tavă cu un pic de ulei de măsline, sos roșii, ceapă verde și se lasă la cuptor pentru 20 minute acoperită cu o folie de aluminiu pentru frăgezire.

  2

Când friptura este aproape gata se încinge o tigaie în care se pune puțin ulei de măsline si se adaugă carnea pentru a fi rumenită pe ambele parți până ce prinde o culoare frumoasă. După ce carnea este rumenită, aceasta se scoate pe un tocător de lemn și se porționează în bucați de dimensiunea unor cuburi potrivite.

  3

Separat, se spală și se curăță legumele: ceapa, ardeiul gras, vinetele, roșiile cherry și se pun într-o oală în care s-a uns în prealabil cu puțin unt, se condimentează cu usturoiul tocat mărunt și rozmarinul proaspăt si se lasă la foc foarte mic pentru a se întrepătrunde ingredientele între ele. Spre sfârșit, când legumele se rumenesc și capătă acea culoare aurie se adaugă puțină apă și se lasă totul la fiert până ce toate ingredientele sunt bine întrepătrunse.

  4

Simultan, se pregatește din nou cuptorul la temperatura de 180°C. Într-o tavă se așează carnea tăiată bucățele, lângă care se așează legumele și se lasă la cuptorul deja preîncălzit pentru aproximativ 10 minute. Între timp trebuie avut grijă ca legumele și carnea să fie întoarse la jumătatea timpului. Dacă sosul din tavă scade prea mult, se poate completa cu apa.

  5

Carnea, legumele și sosul se servesc împreună, calde, alături de un pahar cu vin roșu.