Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete
Vegan
Spaghete din morcov și dovlecel cu sos de roșii
© RawCoco

Spaghete din morcov și dovlecel cu sos de roșii

Mai mult de 60 minute
Simplu
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)
  • 196.1/​820.4
    kcal / kJ
  • 15.55 g
    carbo-hidrați
  • 6.1 g
    proteine
  • 13.8 g
    grăsimi

Valori nutritive

(Per porție)
    196.1/820.4 kcal/kJ, 15.55 g carbo-hidrați, 6.1 g proteine, 13.8 g grăsimi

Ingrediente (1 porție)

Pentru spaghete:

70 g morcov
70 g dovlecel

Pentru sosul de roșii:

30 g roșii proaspete
10 g roșii deshidratate
20 g ardei gras roşu
1 cățel usturoi
50 g caju hidratat
1 lingură ulei de măsline
3-4 frunze busuioc proaspăt
0.5 linguriță cimbru
1 vârf de linguriță sare
1 vârf de linguriță piper

Decor:

2-3 frunze busuioc proaspăt
2 roșii cherry
pătrunjel proaspăt

Util

  • Dovlecelul are un aport caloric nesemnificativ, drept pentru care este ideal a fi consumat în special de către persoanele care doresc să scadă în greutate. Mai mult decât atât, dovlecelul este bogat în antioxidanți, vitamina A, vitamina C, dar și fibre alimentare. Poate fi consumat crud, fiert, copt sau chiar sub formă de suc. Coaja dovlecelului constituie o sursă valoroasă de beta-caroten, deci nu trebuie înlăturată. Extra tips: atunci când gătiți dovlecei adăugați și puțin ulei vegetal. Acesta are capacitatea de a susține absorbția nutrienților.


Preparare

    1

Pregătire anterioară: Caju-ul se spală într-un jet de apă puternic şi se lasă în apă, la hidratat, minimum 2 ore sau peste noapte. Înainte de a fi folosit în reţetă, se clăteşte foarte bine în mai multe ape. Apa în care a stat la hidratat nu se foloseşte.

    2

Cu ajutorul spiralatorului, se formează spaghetele din morcovi şi dovlecei.

    3

Se mixează ingredientele pentru sos: roşiile, roşiile deshidratate, ardeiul gras roșu, usturoiul, caju-ul, uleiul de măsline, busuiocul, cimbrul, sarea şi piperul, până se transformă într-un sos. Textura sosului este mai grunjoasă.

    4

Se aşază spaghetele din morcovi și dovlecei pe o farfurie şi se adaugă sosul peste ele.

    5

Se decorează cu roșii cherry şi frunze de busuioc proaspăt peste care se presară câțiva stropi de ulei de măsline.

    6

Se păstrează 2-3 zile în frigider.