Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Somon nigiri

Mai mult de 60 minute
Simplu
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)
 • 97/​410
  kcal / kJ
 • 5.1 g
  proteine

Valori nutritive

(Per porție)
  97/410 kcal/kJ, 5.1 g proteine

Ingrediente (20 bucăți)

400 g orez pentru sushi
1 foaie alge uscate tip nori
540 ml apă
40 ml oțet din orez
1 lingură zahăr
1 linguriță sare
2 lingurițe pastă de wasabi
20 fâșii de somon afumat

Preparare

  1

Orezul pentru sushi se toarnă într-o sită, se spală atent sub jet continuu de apă și se lasă să se scurgă bine. Foaia din alge se pune împreună cu orezul și apa într-o oală și se lasă să stea timp de circa 40 minute.

  2

Ulterior se pune la fiert în oala închisă și se lasă să se umfle la flacără scăzută pentru circa 20 minute. Oala se îndepărtează de pe aragaz și orezul se lasă să se mai umfle o dată, pentru alte 15 minute.

  3

Algele se îndepărtează, iar orezul se asezonează cu oțet, zahăr și sare. Cu ajutorul degetelor umezite se formează din orez 20 mici găluște alungite, care trebuie să fie rotunjite în partea de sus și aplatizate în partea de jos.

  4

Fiecare dintre găluștele din orez se unge cu pastă de wasabi și se tartinează cu fâșiile de somon tăiate fin. Sushi-ul nigiri se poate decora după preferințe și cu fâșii subțiri din alge și se servește cu sos de soia pe platou sau în castronele.