Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Somon cu maioneză și tarhon

Cel mult 60 minute
Simplu
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)
  • 562/​2352
    kcal / kJ
  • 39 g
    carbo-hidrați
  • 32 g
    proteine
  • 29 g
    grăsimi

Valori nutritive

(Per porție)
    562/2352 kcal/kJ, 39 g carbo-hidrați, 32 g proteine, 29 g grăsimi

Ingrediente (4 porții)

4 rondele de somon, circa 125 g fiecare
150 ml vin alb sec
1-2 foi de dafin
fâșiuțe subțiri de coajă de lămâie

Maioneză cu tarhon:

4 linguri maioneză
150 g iaurt cu conţinut redus de grăsime
2 linguri tarhon proaspăt, tocat
coaja rasă fin de la 1 lămâie
sare
piper

Salată de cușcuș:

250 g cușcuș
4 roșii
3 cepe verzi
55 g năsturel
1 lingură ulei de măsline extravirgin
zeama de la 1 lămâie
sare
piper

Preparare

    1

Se pun bucățile de somon într-o tigaie neaderentă, adâncă. Se toarnă deasupra vinul, se adaugă foile de dafin și coaja de lămâie și se asezonează după gust. Se dă în clocot, apoi se micșorează flacăra, se acoperă tigaia și se poșează somonul 5-6 minute, sau până când este făcut – trebuie să rămână puțin translucid în centru.

    2

Între timp, se amestecă maioneza cu iaurtul, coaja rasă de lămâie și tarhonul tocat. Se asezonează cu sare și piper și se transferă mixtura într-un castron.

    3

Când peștele este gata, se scurge o parte din lichid într-un vas gradat și se completează cu apă clocotită, ca să se obțină 360 ml. Se acoperă tigaia cu un capac, pentru ca somonul să se păstreze cald, și se ia de pe foc.

    4

Se toarnă cei 360 ml de lichid peste cușcuș, într-un castron mare, și se lasă 3-4 minute ca să fie absorbit. Se afânează cușcușul cu o furculiță, apoi se încorporează în el roșiile tocate, ceapa verde tocată și năsturelul, tocat mare. Se stropește cu ulei de măsline și zeamă de lămâie; se amestecă bine și se asezonează după gust.

    5

Se servește somonul cald, cu salata de cușcuș și maioneza cu tarhon.