Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Nu e magazinul corect? Alege altul!
Modifică
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete
Imaginea rețetei Somon file cu ciuperci și sos de rodii
© Burda România

Somon file cu ciuperci și sos de rodii

Cel mult 30 minute
Simplu
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (2 porții)

1 file de somon
1 borcan ciuperci mici întregi (400 g)
1 rodie
4 roșii uscate conservate în ulei
100 ml vin alb
50 g unt
2-3 linguri sos dulce de chili
1 lingură ulei de măsline
0.5 linguriță oțet balsamic
0.5 linguriță sos de soia
sare
piper alb măcinat
verdeață pentru decor

Util

  • Ornezi fiecare porție cu bobițe de rodie și frunze de verdeață


Preparare

1

Tai în felii fileul de somon, îl presari cu sare și piper și îl păstrezi în frigider până când pregătești celelalte ingrediente.

2

Tai roșiile uscate în cubulețe. Fierbi într-o tigaie sosul de chili și, când începe să fiarbă, adaugi roșiile uscate. După câteva secunde de fiert, adaugi uleiul de măsline și amesteci. Torni și vinul, lași la foc mediu, să scadă până se formează un sos mai consistent, în care poți presăra câteva bobițe de rodie.

3

Între timp, frigi feliile de pește pe grătarul încins, pe ambele părți. Când sunt gata, le adaugi în sos și lași să fiarbă pe fiecare parte câte 2 minute, la foc mic.

4

Topești untul într-o tigaie și călești ciupercile scurse, timp de un minut, apoi adaugi oțetul și sosul de soia. Servești somonul cu sosul de rodii și garnitura de ciuperci.


Poate ai poftă și de...